Bröllopsfoto

Bröllopsfoto: från plan till bild

En tid innan den stora dagen vill jag träffa det blivande brudparet för att prata igenom vilka förväntningar ni har på era bilder, med andra ord, ett  "taktiksnack".

Då kan vi prata om var ni vill ha era bröllopsbilder tagna (ni kanske har en favoritplats i åtanke) eller om ni har en särskild bildidé som ni vill diskutera.

Pris och villkor

Mitt grundpaket för bröllopsfotografering kostar 5500 kronor. I det ingår fotografering av vigsel, gratulationerna efteråt och så porträtten av brudpar med släkt, t.ex.

Och så har vi ju PORTRÄTTEN... De som skall bli minnet av er stora dag. En del vill ta dessa porträtt innan vigseln, och det är väl en smaksak, även om jag nog vill förorda att göra det efteråt. Då har spänningar släppt och man kan bara koppla av framför kameran.

Ni får samtliga bilder (högupplösta, för skärm och för utskrift).

Vill man ha mig på plats även till förberedelserna innan själva vigseln och/eller kanske att jag är med och förevigar festen, så går det alldeles utmärkt.

Det påverkar ju priset, men det kan vi diskutera då om det blir aktuellt.

När vi är överens skriver vi ett kontrakt och när ni har betalat en bokningsavgift på 1500 SEK, är jag bokad som er bröllopsfotograf.

Varför anlita en fotograf?

När många människor har digitala systemkameror ligger det nära till hands att fråga en bekant eller kompis att ta bilderna. Det är ju både billigare och enklare än att kontakta en fotograf.

Billigare och enklare låter ju bra på alla sätt och vis, men jag vill påstå att man lurar sig själv och det av följande anledningar:

Det främsta skälet till att ge uppdraget åt en fotograf är att ni får en person vars ENDA uppgift är att tänka på att ta så bra bilder som möjligt på er. Det är också det enda skälet till att den personen överhuvudtaget är på ert bröllop.

Det är alltså ingen kompis som kanske inte ens vill men inte har kunnat tacka nej (sådant förekommer också). Tänk gärna på vilken press det är på en kompis/bekant att ta bilder på er. Den personen kommer att ha svårt att uppskatta högtidsdagen och festen.

Att det är en fotograf ni har tecknat avtal med gör att ni vet att fotografen "levererar" och att fotografen tar ansvar för hela kedjan i processen.

Om ni gillar mina bilder och känner att ni vill ta ett steg till i processen, fyll gärna i formuläret nedan, så kan vi diskutera era önskemål och tankar.

(eller om man inte orkar fylla i formuläret: 

info@fotografhildingsson.se, min Facebook-sida, eller så ringer man, på 0733-367697.)

Välkommen!