Om

Mina motiv

Nummer ett alla kategorier är människor. Och det måste inte vara  rena porträttsituationer utan kanske ännu hellre när en  person är "in action" och så  "sig själv" som möjligt.

Är alla andra motiv bara substitut för människor då, tänker du?  Ja, mer eller mindre. Skämt åsido, det är väl så att olika motiv så klart svarar mot olika behov och berättar olika historier. En bedagad blomma, eller något annat stilleben äger sin skönhet och kan berätta något precis som ett porträtt av en person kan göra.

Egentligen tycker jag om att fotografera allt möjligt. Jag har haft lika roligt när jag har fotograferat bröllop, barn, hästhoppning och vissna tulpaner, som när jag har tagit bilder på Kite Board-tävlingar och när jag fotograferade Vårsta bibliotek på uppdrag från Botkyrka kommun.

Min bildfilosofi: varför skall du anlita mig?

All fotografi handlar om ett möte. Detta möte kan vara med en människa, en tulpan, en stilla sjö eller ett bibliotek.

Det gäller som fotograf att kunna visa vad det mötet innebär, och vem (eller vad) vi som åskådare har framför oss. Och detta utöver det rent uppebara, det som vem som helst kan se, dvs. om personen är gråhårig eller eller om tulpanen är gul eller röd.

Min styrka ligger i att hitta detta, detta som ligger bortom vad objektivet registrerar och kamerans processor lägger på minneskortet.

Det handlar om att bilden måste ha ett uttryck. Visserligen är det trevligt om bilden är skarp och tekniskt bra i alla avseenden, men om uttrycket, det där "extra" saknas, ja då är ju bilden död.

Bilder måste beröra och det är min uppgift som din fotograf att ta fram det. Anlitar du mig får du en fotograf som tar ansvar för fotograferandet, hela vägen, så du slipper bekymra dig, och du kommer att få bilder som är precis så där bra som du hade önskat dig.

Bakgrund

Jag är bördig från Helsingborg och bor i Stockholm sedan 1994.

Jag började tidigt att intressera mig för fotografering och det blev en hobby som växte i omfattning men framförallt ambition under åren som gick. Till slut var jag sålunda "tvungen" att ta steget och starta en firma som fotograf.

Och, jag kan teckenspråk (ej på modersmål- eller tolknivå).

Jag har F-skattebevis.

Och här är jag ju!

Kontakt

Du når mig enklast genom att skicka ett mail till: info@fotografhildingsson.se eller kontakta mig på Facebook

Copyright © All Rights Reserved