Bröllopsfoto

Bröllopsfoto: så funkar det


En tid innan den stora dagen vill jag träffa det blivande brudparet för att prata igenom vilka förväntningar ni har på era bilder, med andra ord, ett  "taktiksnack".

Jag kommer att fråga er om ni redan har en bildidé, eller om ni har en favoritplats som ni gärna vill bli fotograferade på.

Ibland har brudparen det, ibland inte. Om man tillhör den senare kategorin behöver man inte bli stressad. Sådant löser sig alltid. Om man försöker ha inställningen att man skall passa på att njuta och ha roligt, blir slutresultatet bra.

Och apropå att njuta: en del gillar att stå framför kameran medan andra inte är så hemskt roade av det. Men, har man en fotograf som kan ljussätta och "få fram" dig så blir även den mest skeptiske övertygad om att det kanske inte är så farligt ändå (även om man inte måste älska det).

Två tips, så här i förväg: för det första, ha gärna med en person som kan vara behjälplig med tänkbara och mindre tänkbara spörsmål som kan dyka upp, och för det andra: se till att ni har med er något att äta, så blodsockret hålls uppe ;).

När vi så skall fotografera är det viktigt att vi är så få som möjligt närvarande i direkt anslutning till oss. Detta brukar jag rekommendera för att vi skall kunna hitta vår egen "bubbla".

Pris och villkor


Mitt grundpaket för bröllopsfotografering kostar 4500 kronor, och i det ingår: vigsel, gratulationer, diverse gruppbilder (släkt, etc), porträtt på brudparet, bruden och brudgummen.

Ni får samtliga bilder (högupplösta, för skärm och för utskrift). De bästa bilderna har jag redigerat extra.

Vill man ha mig på plats även till förberedelserna innan själva vigseln och/eller kanske under festen, hör av dig så får vi resonera hur många timmar det kommer att röra sig om och hur det kan påverka priset.

Mer om betalning och bildleverans tar vi när vi är överens om uppdraget.

Varför anlita en fotograf?


När många människor har digitala systemkameror ligger det nära till hands att fråga en bekant eller kompis att ta bilderna. Det är ju både billigare och enklare än att kontakta en fotograf.

Billigare och enklare låter ju bra på alla sätt och vis, men jag vill påstå att man lurar sig själv och det av följande aneldningar:

Det främsta skälet till att ge uppdraget åt en fotograf är att ni får en person vars ENDA uppgift är att tänka på att ta så bra bilder som möjligt på er. Det är också det enda skälet till att den personen överhuvudtaget är på ert bröllop.

Det är alltså ingen kompis som kanske inte ens vill men inte har kunnat tacka nej (sådant förekommer också). Tänk gärna på vilken press det är på en kompis/bekant att ta bilder på er. Den personen kommer att ha svårt att uppskatta högtidsdagen och festen.

Att det är en fotograf ni har tecknat avtal med gör att ni lättare kan  ställa krav. En professionell fotograf har, och tar, ansvar för hela kedjan i processen.

Genom att anlita en professionell fotograf kan ni koppla bort orosmomentet "vem tar bilder på oss?". Vem ni skall anlita är en fråga om man gillar en fotografs bilder och bildspråk.

Om ni gillar mina bilder och känner att ni vill ta ett steg till i processen, hör av er så kan vi diskutera era önskemål och tankar.

Man når mig på:

info@fotografhildingsson.se, min Facebook-sida, eller så ringer man, på 0733-367697.

Välkommen!

Copyright © All Rights Reserved